Uitbreiding Serviceflat Nijlânstate, Nijlânsdyk 73 te Leeuwarden

Bij de bewoners van Serviceflat Nijlânstate groeide de behoefte om een representatieve entree. Daar kwam bij dat de bestaande gezamenlijke keuken aan vervanging toe was. Via een visiepresentatie hebben wij de opdracht gekregen om een nieuw entreegebouw te ontwerpen.

De wijk Nijlân kent een zeer sterk orthogonale structuur qua bebouwing, zo ook de bestaande serviceflat. Wij konden dan ook niet anders dan dit te respecteren. De opbouw van de uitbreiding bestaat uit twee rechthoekige volumes met daar tussen een dak. De beide volumes herbergen de gevraagde programmaonderdelen. De restruimte onder het dak en tussen de twee blokken vormt de entree.

Qua materialisering is een sterke donkere kleur metselwerk gekozen als contrast met het bestaande. De detaillering en indeling van de kozijnen is weer ontleend aan het bestaande.

Status:
Gerealiseerd in 2008

Opdrachtgever

Hessel Hoekstra Bouwkundig Adviseur
Serviceflat Nijlânstate